JA slide show
aerophoto

Η  ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε το 2009 και ο σκοπός της είναι η καλύτερη και ταχύτερη  επαφή με όλους  τους συγχωριανούς  μας και ιδίως με τους απόδημους .Σκεφτήκαμε ότι μέσα από το διαδίκτυο επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία χωρίς χρονικούς περιορισμούς...... Διαβάστε περισσότερο

imagess

Ιστορικό

logo

Τα δύο χωριά δημιουργήθηκαν από πρόσφυγες που έφτασαν στον τόπο μετά από βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες στην Ανατολική Θράκη – περιοχή Κεσάνης – Μαλγάρων – Αίνου και Ανατολική Ρωμυλία – περιοχή Καβακλί, το 1922-1924.

Μέχρι το 1998 συναποτελούσαν την Κοινότητα Άνθειας, από 1-1-1999 συνενώθηκαν με τα χωριά Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι, Πεύκα και Λουτρά και αποτέλεσαν το Δήμο Τραϊανούπολης. Σήμερα, μετά το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αποτελούν δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο συνολικός πληθυσμός τους είναι 1.500 κάτοικοι περίπου.

Απέχουν 11 χλμ από την Αλεξανδρούπολη, 4 χλμ από το αεροδρόμιο του Νομού και 5 χλμ από τη θάλασσα, ενώ η απέραντη πεδιάδα τους φτάνει ως το Θρακικό Πέλαγος και τον υδροβιότοπο Δράνα και Λακκί.

Μέσα από τα χρόνια που πέρασαν και με πολλές δυσκολίες, εξελίχθηκαν χωρίς να ξεχνούν τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων τους.

Η αγροτική ζωή χαρακτηρίζει τα χωριά και τα κύρια παραγωγικά προϊόντα είναι: ζαχαρότευτλα, σιτάρι, βαμβάκι, καλαμπόκι ενώ, αναπτυγμένη είναι και η κτηνοτροφία. Τέλος υπάρχει κάποια δραστηριότητα σε βιοτεχνίες διαφόρων ειδών.

Φυσικά το κύμα μετανάστευσης δεν άφησε τον τόπο μας άθικτο, ο οποίος αιμορραγεί όπως όλος ο Έβρος και η Θράκη. Οι νέοι δυστυχώς ψάχνουν για άλλες πατρίδες, είτε προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε προς το εξωτερικό κυρίως στη Γερμανία.

Τα χωριά διαθέτουν διάφορους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς: Νηπιαγωγείο – 6τάξιο Δημοτικό – Γυμνάσιο – Αγροτικό Ιατρείο – Σύλλογος Γυναικών – Ποδοσφαιρική Ομάδα και Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Επίσης λειτουργούν τα εξής καταστήματα:

  • καφενείο
  • καφέ
  • φαρμακείο
  • μπουγατσάδικο
  • ψητοπωλείο
  • βιβλιοπωλείο
  • μίνι μάρκετ
  • σούπερ μάρκετ
  • τεχνικό γραφείο
  • κρεοπωλείo
 

ΜΕΝΟΥ 2

 ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 

H ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ_Δ.Σ

HMEROLOGIO SYLLOGOY 2024

Με όμορφες φωτογραφίες από τις δράσεις

και τις εκδηλώσεις μας είναι διανθισμένο 

το ημερολόγιό μας για το 2024. 

Για νατο προμηθευτείτε μπορείτε να

απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. και 

στο καφενείο του κ. Ντεφίδη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2024

 

 

 


 

 

 Γίνε συνδρομητής-
Μάθε τα νέα του
τόπου σου
01 04 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 
ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 
anoixi
Από σήμερα  ξεκίνησε
η άνοιξη. Ας την
υποδεχθούμε με τους 
στίχους του εθνικού 
μας ποιητή Κ. Παλαμά:
Θα λιώσ’ η άνοιξη τα χιόνια,θα φέρει άνθη κι ευωδιές,στα σπίτια μας τα χελιδόνιακαι την αγάπη στις καρδιές.
 

Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα37
mod_vvisit_counterΧθές131
mod_vvisit_counterAll258233