JA slide show
aerophoto

Η  ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε το 2009 και ο σκοπός της είναι η καλύτερη και ταχύτερη  επαφή με όλους  τους συγχωριανούς  μας και ιδίως με τους απόδημους .Σκεφτήκαμε ότι μέσα από το διαδίκτυο επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία χωρίς χρονικούς περιορισμούς...... Διαβάστε περισσότερο

imagess

Αγαπητοί συγχωριανοί

Εδώ και δύο χρόνια ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», προσπαθεί με οποιονδήποτε τρόπο να συλλέξει ιστορικά στοιχεία των χωριών, από τα οποία ήρθαν οι πρόγονοί μας ως πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη και Ανατολική Ρωμυλία, όπως επίσης και στοιχεία που αφορούν την ιστορία του τόπου εγκατάστασής τους (δηλαδή την Άνθεια και το Αρίστεινο) και τέλος την πορεία της κάθε οικογένειας που κατοίκησε στα παραπάνω χωριά.

Θα μας ήταν πολύ χρήσιμο και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σ’ αυτήν μας την προσπάθεια αν μας απαντούσατε στις ερωτήσεις που θα σας υποβάλλουμε παρακάτω και αφορούν την οικογένειά σας αλλά και να μας αναφέρετε γεγονότα από τις αναμνήσεις που έχετε ή κάποια συμβάντα που συγκρατήσατε μέσα από διηγήσεις των γονέων ή των παππούδων σας.

Έχουν προηγηθεί κάποιες συνεντεύξεις σε ηλικιωμένους συγχωριανούς μας και μένουν στα χωριά μας (είτε στα σπίτια τους, είτε στα γραφεία του Συλλόγου σε όσους το επέτρεπε η ηλικία και η κατάστασή τους). Απόμενε η επαφή με τους «απόδημους» και σκεφτήκαμε αυτόν τον τρόπο.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι οι αναμνήσεις της κάθε οικογένειας είναι η ιστορική συνέχεια. Έτσι καταγράφοντας την ιστορία αυτού του τόπου μέσα από τις συνεντεύξεις διασταυρώνουμε γεγονότα και αναμνήσεις.

Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά ότι η βοήθειά σας και η συμβολή σας θα ήταν πολύ μεγάλη αν απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που σας δίνουμε. Θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα οποιαδήποτε ανάμνησή σας, έστω κι αν νομίζετε ότι είναι ασήμαντη ή ότι κάποιος άλλος θα βρεθεί για να μας την διηγηθεί.

Απώτερος στόχος μας είναι η έκδοση ενός βιβλίου με την ιστορία των 2 χωριών, που να ξεκινάει από τους τόπους των προγόνων μας και μέσα από την ιστορική πορεία και τις μνήμες της κάθε οικογένειας να καταλήγει στο σήμερα διδάσκοντας σε όλους μας και  ιδιαίτερα στους νεότερους την ιστορία της κάθε οικογένειας αλλά και του τόπου μας γενικότερα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθειά σας και για το χρόνο σας και ελπίζουμε να δείτε θετικά αυτήν την προσπάθεια και να ανταποκριθείτε.

ΦΙΛΙΚΑ
Δ.Σ.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2551051262 ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΔΗΜ.
2551051365 ΝΤΕΦΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
 

ΜΕΝΟΥ 2

 ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ 

H ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ_Δ.Σ

HMEROLOGIO SYLLOGOY 2024

Με όμορφες φωτογραφίες από τις δράσεις

και τις εκδηλώσεις μας είναι διανθισμένο 

το ημερολόγιό μας για το 2024. 

Για νατο προμηθευτείτε μπορείτε να

απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ. και 

στο καφενείο του κ. Ντεφίδη.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2024

 

 

 


 

 

 Γίνε συνδρομητής-
Μάθε τα νέα του
τόπου σου
01 03-ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 cmyk
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ 
ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ